Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till avstamp

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till avstamp.Vad betyder avstamp

Sett till sina synonymer betyder avstamp ungefär start, men är även synonymt med exempelvis "början". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till avstamp. Vår databas innehåller även fem böjningar av avstamp, fem exempelmeningar på hur ordet avstamp kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av avstamp

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet avstamp.


Exempelmeningar för avstamp

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet avstamp kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Veckans tävlingar i Sollefteå blir ett avstamp inför säsongen, som drar i gång i Östersund den 27 november.  
 2. Nu laddar Marit Björgen för säsongens första tävling som för henne blir ett bra avstamp i sin långloppssatsning.  
 3. Efter kriget gav Eva Heymanns mamma ut en bok baserad på dotterns dagboksanteckningar, vilket kontot tar avstamp utifrån.  
 4. Och den rivstartade med korta programförklaringar, som alla på ett eller annat sätt tog avstamp i den nuvarande presidentens poltik.  
 5. De Godas spelvärld tar sitt avstamp efter det att ringens brödraskap påbörjat sin resa till Domedagsberget för att förstöra Härskarringen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av avstamp

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet avstamp.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "avstamp" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet avstamp förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till avstamp

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar avstamp.


Mer information om avstamp

Andra sätt att lära sig mer kring vad avstamp betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av avstamp är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om avstamp

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för avstamp i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är avstamp synonymt med både start och början, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.