Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till processor

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till processor.Vad betyder processor

Sett till sin synonym betyder processor ungefär centralenhet, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till processor. Vår databas innehåller även sju böjningar av processor, tre exempelmeningar på hur ordet processor kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av processor

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet processor.


Exempelmeningar för processor

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet processor kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Lars Bruun konstruerade under andra hälften av 1960-talet Sveriges första processor, Bruunett-processorn.  
  2. Konsolens huvudprocessor innehåller både en processor baserad på MIPS R4000 och hårdvara för avkodning av diverse multimedia till exempel H.264.  
  3. Mer avancerade former av datatyper är uppbyggda av de inbyggda datatyper en processor har, vilket även inkluderar funktioner och rutiner då dessa i sig själva representeras av en inbyggd datatyp (s.k.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "processor" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet processor förekommer det i genomsnitt ca. 6600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till processor

I vår databas över ord finns 16 ord som innehåller eller liknar processor. Här kommer de tio första.


Mer information om processor

Andra sätt att lära sig mer kring vad processor betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av processor är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om processor

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för processor i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 20
  • Ordets poäng i Betapet: 20
  • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är centralenhet synonymt med processor, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.