Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till begravningsprocession

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till begravningsprocession.Vad betyder begravningsprocession

Sett till sin synonym betyder begravningsprocession ungefär begravningståg, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till begravningsprocession. Vår databas innehåller även sju böjningar av begravningsprocession samt två exempelmeningar på hur ordet begravningsprocession kan användas i en mening.


Böjningar av begravningsprocession

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet begravningsprocession.


Exempelmeningar för begravningsprocession

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet begravningsprocession kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Charles Aznavour berättade att Piafs begravningsprocession var det enda som fått trafiken i Paris att stå fullkomligt stilla sedan andra världskriget.  
  2. Efter en begravningsprocession från slottet gravsattes slutligen Karl XII i en svart marmorsarkofag i det Karolinska gravkoret i Riddarholmskyrkan den 26 februari 1719.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Mer information om begravningsprocession

Andra sätt att lära sig mer kring vad begravningsprocession betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av begravningsprocession är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om begravningsprocession

  • Antal bokstäver: 21
  • Antal vokaler: 7
  • Antal konsonanter: 14

Grundpoäng för begravningsprocession i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 40
  • Ordets poäng i Betapet: 41
  • Ordets poäng i WordFeud: 39

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är begravningståg synonymt med begravningsprocession, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.