Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till centralprocessor

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till centralprocessor.Vad betyder centralprocessor

Sett till sina synonymer betyder centralprocessor ungefär centralenhet, men är även synonymt med exempelvis "datorlåda". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till centralprocessor. Vår databas innehåller även en exempelmeningar på hur ordet centralprocessor kan användas i en mening.


Exempelmeningar för centralprocessor

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet centralprocessor kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Till skillnad från datorns centralprocessor, som är designad för allmänna beräkningar för datorns program, är en grafikprocessor optimerad för grafikrelaterade beräkningar.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om centralprocessor

Andra sätt att lära sig mer kring vad centralprocessor betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av centralprocessor är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om centralprocessor

  • Antal bokstäver: 16
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 11

Grundpoäng för centralprocessor i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 34
  • Ordets poäng i Betapet: 35
  • Ordets poäng i WordFeud: 36


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är centralprocessor synonymt med både centralenhet och datorlåda, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.