Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till på en gång

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till på en gång.Vad betyder på en gång

Sett till sina synonymer betyder på en gång ungefär genast eller ögonblickligen, men är även synonymt med exempelvis "omedelbart". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till på en gång. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet på en gång kan användas i en mening.


Exempelmeningar för på en gång

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet på en gång kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Det är jättetydligt vad de vill, de vill ha bort honom på en gång, men de måste lyssna på honom ändå.  
  2. Det är svårt att veta vad han menar, för det är inte möjligt på en gång, säger USA-experten Dag Blanck.  
  3. Väldigt dåligt av regionen att släppa på så många ålderskullar på en gång utan att ha säkra upp systemet.  
  4. I Picture Book, från 1957 skapade han hål i sidorna så att läsaren kunde välja att se flera sidor på en gång.  
  5. Det innebär att vi tvingas ransonera, så vi kan inte släppa fram alla grupper som vi skulle vilja på en gång.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till på en gång

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar på en gång.


Mer information om på en gång

Andra sätt att lära sig mer kring vad på en gång betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av på en gång är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om på en gång

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är på en gång synonymt med både genast och ögonblickligen, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.