Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till genast

Här nedanför hittar du samtliga arton synonymer till genast fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder genast

Sett till sina synonymer betyder genast ungefär ögonaböj eller på direkten, men är även synonymt med exempelvis "på en gång" och "omedelbart". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till genast. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet genast kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för genast

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet genast kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Tidningen gick genast ut och dementerade uppgifterna och sa att de inte gått ut med någon information.  
 2. Man vill också att de skyldiga till att Bergamo-området inte genast blev röd zon, ska hållas ansvariga.  
 3. Han bara körde rakt in i oss, det var mycket folk och sedan blev vi tillsagda att flytta på oss genast.  
 4. Efter kriget var han bland de som genast tog tag i återuppbyggnaden av den förstörda tyska huvudstaden.  
 5. Under presskonferensen uppmanade Morgan Tsvangirai den sittande presidenten att genast lämna sin plats.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av genast

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet genast.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "genast" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet genast förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om genast

Andra sätt att lära sig mer kring vad genast betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av genast är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om genast

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för genast i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 7
 • Ordets poäng i Betapet: 7
 • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är genast synonymt med både ögonaböj och på direkten, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.