Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till alldeles

Här nedanför hittar du samtliga tjugo synonymer till alldeles.Vad betyder alldeles

Sett till sina synonymer betyder alldeles ungefär helt eller fullständigt, men är även synonymt med exempelvis "fullständig" och "absolut". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till alldeles. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet alldeles kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för alldeles

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet alldeles kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Men just det där sista går alldeles för långsamt, menar miljöpartiet, som röstade nej till förslaget.  
 2. Här finns förutom Rönnängs kyrka, ett hotell beläget alldeles vid berget Tjörnehuvud, kallat Bergabo.  
 3. Ett nytt hus uppfördes alldeles i närheten, men även det torpet blev i väldigt dåligt skick och revs.  
 4. Fiskarna anser att Storbritannien tar alldeles för lång tid på sig att utfärda de licenser som behövs.  
 5. Eva Remens, Ulla Hagstrand och Gunnar Hjerne var kritiska : "Kommunikén är ju alldeles urvattnad ...".  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av alldeles

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet alldeles.Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "alldeles" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet alldeles förekommer det i genomsnitt ca. 3600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till alldeles

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar alldeles.


Mer information om alldeles

Andra sätt att lära sig mer kring vad alldeles betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av alldeles är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om alldeles

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för alldeles i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 8
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är alldeles synonymt med både helt och fullständigt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.