Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till mor

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till mor.Vad betyder mor

Sett till sina synonymer betyder mor ungefär morsa eller moder, men är även synonymt med exempelvis "mamma". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till mor. Vår databas innehåller även sju böjningar av mor, fem exempelmeningar på hur ordet mor kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av mor

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet mor.


Exempelmeningar för mor

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet mor kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Neros mor, Agrippina, blev impopulär hos Caligula och efter hennes makes död sändes hon år 39 i exil.  
 2. Hans far var arméofficeren Richard Ribbentrop (1859–1941) och hans mor var Sophie Hartwig (död 1902).  
 3. * En man som saknar de anlag som inte är gemensamma mellan mor och barn kan inte vara far till barnet.  
 4. Den 15 november avled Stenbocks mor Christina Catharina, och med hennes död ärvde Stenbock Vapnö slott.  
 5. År 1068 belägrade Vilhelm upprorsmakare i Exeter, inklusive Harald Godwinsons mor Gytha Thorkelsdóttir.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av mor

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet mor.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "mor" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet mor förekommer det i genomsnitt ca. 1000 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till mor

I vår databas över ord finns 10 ord som innehåller eller liknar mor.


Mer information om mor

Andra sätt att lära sig mer kring vad mor betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av mor är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om mor

 • Antal bokstäver: 3
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för mor i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 6
 • Ordets poäng i Betapet: 6
 • Ordets poäng i WordFeud: 6

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är mor synonymt med både morsa och moder, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.