Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till mamma

Här nedanför hittar du samtliga sex synonymer till mamma.


Vad betyder mamma

Sett till sina synonymer betyder mamma ungefär moder eller morsan, men är även synonymt med exempelvis "mor" och "morsa". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till mamma. Vår databas innehåller även sju böjningar av mamma, fem exempelmeningar på hur ordet mamma kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av mamma

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet mamma.


Exempelmeningar för mamma

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet mamma kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Under natten kom hon ifrån sin familj och ringde sin mamma vid 01:30 när hon befann sig i trapphuset.  
 2. Han försöker bara hålla ut tills vår mamma kommer hit, säger Tyler Fergusons bror Mark till CBC News.  
 3. Gråtande ringde jag mamma och sade att jag ville åka hem och att jag inte ville spela fotboll längre.  
 4. Hon tror du är en sköterska, förklarar hennes mamma Minky Narang som ändå är glad för dotterns skrik.  
 5. Hon fick ont i leder och muskler och så steg febern jättesnabbt, berättar hennes mamma Hanna Toorell.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av mamma

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet mamma.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "mamma" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet mamma förekommer det i genomsnitt ca. 6600 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till mamma

I vår databas över ord finns 15 ord som innehåller eller liknar mamma. Här kommer de tio första.


Mer information om mamma

Andra sätt att lära sig mer kring vad mamma betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av mamma är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om mamma

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för mamma i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 11
 • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är mamma synonymt med både moder och morsan, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.