Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till mors

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till mors.Vad betyder mors

Sett till sin synonym betyder mors ungefär hej, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till mors. Vår databas innehåller även nio böjningar av mors, fem exempelmeningar på hur ordet mors kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Böjningar av mors

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet mors.


Exempelmeningar för mors

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet mors kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Dock var släkten på hans mors sida katoliker och Fawkes kusin Richard Cowling var en jesuitisk präst.  
 2. Nero motstod dock, med stöd av Seneca, sin mors inblandning i vad han ansåg vara hans personliga förehavanden.  
 3. Hans mors barn, tillsammans med hennes första make kungen av Frankrike, var Marie av Champagne och Alix av Frankrike.  
 4. Hon döptes till minne av sin mors farmor Katarina av Lancaster, genom vilken hon var en avkomling till John av Gaunt.  
 5. På sin mors sida härstammade Catesby från sir Robert Throckmorton vid Coughton Court och hans andra fru Elizabeth Hussey.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av mors

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet mors.


Närmeord till mors

I vår databas över ord finns 14 ord som innehåller eller liknar mors. Här kommer de tio första.


Mer information om mors

Andra sätt att lära sig mer kring vad mors betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av mors är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om mors

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för mors i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 7
 • Ordets poäng i Betapet: 7
 • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är hej synonymt med mors, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.