Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till barnmorska

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till barnmorska fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder barnmorska

Sett till sina synonymer betyder barnmorska ungefär jordmor, men är även synonymt med exempelvis "ackuschörska". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till barnmorska. Vår databas innehåller även sju böjningar av barnmorska, fem exempelmeningar på hur ordet barnmorska kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av barnmorska

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet barnmorska.


Exempelmeningar för barnmorska

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet barnmorska kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det var under 2019 som en ung kvinna fick p-piller utskrivet av en barnmorska på en ungdomsmottagning.  
 2. Det finns inte någon framtid för mig här för jag vill jobba som barnmorska, så jag har sagt upp mig, säger hon.  
 3. En barnmorska på Blekingesjukhuset i Karlskrona kontaktade en läkare under en förlossning om att fostret hade onormal puls.  
 4. Den barnmorska som tidigare dömts för grovt vållande till kroppsskada i samband med en förlossning fälls nu även i hovrätten.  
 5. Vårdförbundet i Skåne är kritisk till att hovrätten dömt en barnmorska för vållande till kroppsskada i samband med en förlossning.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av barnmorska

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet barnmorska.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "barnmorska" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet barnmorska förekommer det i genomsnitt ca. 3600 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om barnmorska

Andra sätt att lära sig mer kring vad barnmorska betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av barnmorska är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om barnmorska

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för barnmorska i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 18
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är barnmorska synonymt med både jordmor och ackuschörska, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.