Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till kvarstå

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till kvarstå.


Vad betyder kvarstå

Sett till sina synonymer betyder kvarstå ungefär återstå eller finnas kvar, men är även synonymt med exempelvis "förbli" och "fortsätta". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till kvarstå. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet kvarstå kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Exempelmeningar för kvarstå

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet kvarstå kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Landets regering skulle kvarstå i sin nuvarande form och administrera hela landet, även den ockuperade zonen.  
 2. Custos kom att kvarstå som Hufvudstadens huvudägare fram tills Fredrik Lundberg 1998 tog över som den största ägaren.  
 3. Dock tydliggjordes samtidigt att förpliktelsen enligt fördragen för den medlemsstat vars rösträtt suspenderats skulle kvarstå till fullo.  
 4. Frågan om Alexander Paulsson (S) kan kvarstå som SSU Värmlands kandidat till föbundsstyrelsen vill inte Sofia Nygren (S) svara på förrän efter mötet.  
 5. När merparten av ön blev självständig 1922 kom de sex mest protestantiskt dominerade av Ulsters nio grevskap att kvarstå under brittiskt styre, med namnet Nordirland.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av kvarstå

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet kvarstå.


Närmeord till kvarstå

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar kvarstå.


Mer information om kvarstå

Andra sätt att lära sig mer kring vad kvarstå betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av kvarstå är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om kvarstå

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för kvarstå i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 15
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är kvarstå synonymt med både återstå och finnas kvar, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.