Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till kvarstad

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till kvarstad.


Vad betyder kvarstad

Sett till sin synonym betyder kvarstad ungefär utmätning, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till kvarstad. Vår databas innehåller även sju böjningar av kvarstad, fem exempelmeningar på hur ordet kvarstad kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av kvarstad

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet kvarstad.


Exempelmeningar för kvarstad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet kvarstad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Den 19 september 1941 kom första ansökan om kvarstad in till överexekutor, och gällde fartyget Rigmor.  
 2. Den 25 oktober 1941 inkom till överexekutor en begäran om interimistisk kvarstad för ytterligare nio norska fartyg.  
 3. Den 7 november beviljade Hovrätten åter interimistisk kvarstad på båtarna, och den 15 december kom slutgiltigt utslag från Hovrätten med samma innehåll.  
 4. • Fartyg som fraktar gods till och från Nordkorea ska inspekteras och visar det sig att ett fartyg har otillåtna varor ombord kan fartyget hållas i kvarstad.  
 5. Den 6 november avslog överexekutor Cervin, trots påstötningarna från regeringen via borgmästaren, de norska redarnas ansökan om kvarstad och upphävde därmed automatiskt Hovrättens beslut.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "kvarstad" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet kvarstad förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till kvarstad

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar kvarstad.


Mer information om kvarstad

Andra sätt att lära sig mer kring vad kvarstad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av kvarstad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om kvarstad

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för kvarstad i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är utmätning synonymt med kvarstad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.