Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till återstå

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till återstå.Vad betyder återstå

Sett till sina synonymer betyder återstå ungefär restera eller finnas kvar, men är även synonymt med exempelvis "kvarstå". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till återstå. Vår databas innehåller även en exempelmeningar på hur ordet återstå kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Exempelmeningar för återstå

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet återstå kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Det återstå ju att se, men jag tror ju ändå att Merkel kommer ha kvar ett ganska hårt grepp om EU-politiken.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av återstå

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet återstå.Närmeord till återstå

I vår databas över ord finns 11 ord som innehåller eller liknar återstå. Här kommer de tio första.


Mer information om återstå

Andra sätt att lära sig mer kring vad återstå betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av återstå är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om återstå

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för återstå i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är återstå synonymt med både restera och finnas kvar, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.