Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till dålig

Här nedanför hittar du samtliga femtiosju synonymer till dålig fördelade på fyra ordgrupper.Vad betyder dålig

Sett till sina synonymer betyder dålig ungefär kass eller suger, men är även synonymt med exempelvis "värdelös" och "ofördelaktig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till dålig. Vår databas innehåller även elva motsatsord, fyra böjningar av dålig, fem exempelmeningar på hur ordet dålig kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av dålig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet dålig.


Motsatsord till dålig

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till dålig.

jättebra, grym, häftig, dyrbar, dyr, värdefull, knapp, bristande, otillräcklig, alltför kort, högt skattadExempelmeningar för dålig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet dålig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Hennes bror åkte en sex timmars lång bildfärd på en mycket dålig väg för att ta henne till sjukhuset.  
 2. De hade kunnat ta spelarna de hade på hemmaplan, så det tycker jag är en lite dålig ursäkt egentligen.  
 3. I augusti blåser en västlig vind, som för med sig sand och damm i sådana mängder att sikten blir dålig.  
 4. Jag fick en dålig start men är stolt över att jag kämpade mig tillbaka, säger hon efter dagens tävling.  
 5. Det fanns flera saker i den treåriga sonens beteende som fick en dålig känsla att gro inom Johan Ripås.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av dålig

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet dålig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "dålig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet dålig förekommer det i genomsnitt ca. 2400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till dålig

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar dålig.


Mer information om dålig

Andra sätt att lära sig mer kring vad dålig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av dålig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om dålig

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för dålig i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 12
 • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är dålig synonymt med både kass och suger, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är jättebra en antonym till dålig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.