Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till häftig

Här nedanför hittar du samtliga trettiosex synonymer till häftig fördelade på två ordgrupper.Vad betyder häftig

Sett till sina synonymer betyder häftig ungefär hipp eller cool, men är även synonymt med exempelvis "fräck" och "vass". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till häftig. Vår databas innehåller även fyra motsatsord, tre böjningar av häftig, fem exempelmeningar på hur ordet häftig kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av häftig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet häftig.


Motsatsord till häftig

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till häftig.

dålig, värdelös, töntig, mesigExempelmeningar för häftig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet häftig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Nome hade denna sommar bortåt 35.000 invånare och följden därav hade blivit en häftig spekulation i tomter.  
 2. Där råkade de ut för en häftig snöstorm och måste ligga i sovsäckarna två dygn medan vinden dånade och tjöt.  
 3. Kollissionen orsakade en häftig skakning genom tåget och många överrumplade passagerare föll och skadade sig.  
 4. Den tyska reaktionen mot Sverige blev också häftig, då fartygen i smyg hade beväpnats med kulsprutor i Göteborgs hamn.  
 5. Efter en häftig diskussion begärde Guderian att få bli entledigad i protest mot haltordern, något som Kleist beviljade.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av häftig

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet häftig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "häftig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet häftig förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till häftig

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar häftig.


Mer information om häftig

Andra sätt att lära sig mer kring vad häftig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av häftig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om häftig

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för häftig i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 15
 • Ordets poäng i Betapet: 16
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är häftig synonymt med både hipp och cool, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är dålig en antonym till häftig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.