Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till grym

Här nedanför hittar du samtliga femtiotvå synonymer till grym.


Vad betyder grym

Sett till sina synonymer betyder grym ungefär taggad eller taskig, men är även synonymt med exempelvis "bestialisk" och "ondsint". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till grym. Vår databas innehåller även två motsatsord, tre böjningar av grym, fem exempelmeningar på hur ordet grym kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av grym

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet grym.


Motsatsord till grym

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till grym.

dålig, värdelös


Exempelmeningar för grym

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet grym kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Råkar de identifiera dig som måltavla, och du hamnar i deras klor, så går du en grym döde till mötes.  
 2. Lagen har av kritiker ansetts vara grym och oförenlig med internationell lag om mänskliga rättigheter.  
 3. ”Antalet anmälningar om tortyr och annan grym, omänsklig eller förnedrande behandling har ökat i Palestina.  
 4. Vi hade en grym dag med bra lopp och vi fick verkligen kämpa hårt för segern, säger Timmy Hansen till Extreme E.  
 5. Speedwayen är en grym publiksport när man vågar lita på banan och åka nära varandra som bjuder in till tighta tuffa dueller!  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av grym

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet grym.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "grym" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet grym förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till grym

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar grym.


Mer information om grym

Andra sätt att lära sig mer kring vad grym betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av grym är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om grym

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för grym i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är grym synonymt med både taggad och taskig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är dålig en antonym till grym.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.