Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till vulkan

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till vulkan fördelade på två ordgrupper.Vad betyder vulkan

En vulkan är en öppning i jordskorpan genom vilken het magma (smält berg) tränger upp från jordens inre.


Sett till sina synonymer betyder vulkan ungefär Katla, men är även synonymt med exempelvis "fumarol". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till vulkan. Vår databas innehåller även sju böjningar av vulkan, fem exempelmeningar på hur ordet vulkan kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av vulkan

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet vulkan.Exempelmeningar för vulkan

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet vulkan kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Den internationella flygplatsen på Bali har hållits stängd i tolv timmar på grund av aska från en vulkan.  
 2. I söder domineras vyn av Edinburgh Castle, beläget på toppen av en slocknad vulkan med Old Town längs sidan.  
 3. Själva ön Kyushu är väldigt bergig, och huserar även en mycket aktiv vulkan: Mt Aso (1 591 meter över havet).  
 4. Gränsen mellan länderna går mitt i en stor sjö, som bildats i kratern till en stor vulkan, som fortfarande är aktiv.  
 5. Och det är just askan och inte lavan som är det farliga när en vulkan får utbrott.Lavan är så långsam så där hinner man undan.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av vulkan

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet vulkan.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "vulkan" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet vulkan förekommer det i genomsnitt ca. 4400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till vulkan

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar vulkan.


Mer information om vulkan

Andra sätt att lära sig mer kring vad vulkan betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av vulkan är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om vulkan

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för vulkan i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är vulkan synonymt med både Katla och fumarol, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.