Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till vulkanisk

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till vulkanisk.Vad betyder vulkanisk

Sett till sin synonym betyder vulkanisk ungefär eruptiv, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till vulkanisk. Vår databas innehåller även tre böjningar av vulkanisk, fem exempelmeningar på hur ordet vulkanisk kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av vulkanisk

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet vulkanisk.


Exempelmeningar för vulkanisk

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet vulkanisk kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Utbrottet undersöktes redan från de tidigaste tecken på vulkanisk aktivitet av kvalificerade forskare.  
 2. Indonesien ligger vid den så kallade Eldringen, ett område runt Stilla Havet med hög seismisk och vulkanisk aktivitet.  
 3. Om magman kristalliserar på jordytan, genom vulkanism benämns bergarten som extrusiv, eller vulkanisk magmatisk bergart.  
 4. En yta på flera hundra kvadratkilometer förvandlades till ödemark på grund av efterföljande jordskred och vulkanisk aska.  
 5. Under utbrottet bildades en pelare av vulkanisk aska som nådde högt upp i atmosfären och som fördelade askan över elva delstater.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "vulkanisk" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet vulkanisk förekommer det i genomsnitt ca. 70 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om vulkanisk

Andra sätt att lära sig mer kring vad vulkanisk betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av vulkanisk är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om vulkanisk

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för vulkanisk i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 20
 • Ordets poäng i WordFeud: 19

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är eruptiv synonymt med vulkanisk, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.