Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till virvla

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till virvla.Vad betyder virvla

Sett till sina synonymer betyder virvla ungefär snurra eller porla, men är även synonymt med exempelvis "rotera" och "sorla". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till virvla. Vår databas innehåller även två exempelmeningar på hur ordet virvla kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för virvla

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet virvla kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Detta innebär att tromben inte alltid är synlig, över skogsområden tex finns det ju inte så mycket som kan lossna och virvla upp.  
  2. Vinden från havet, där Capri höjer sig som en mörk ås vid horisonten, drar in i Neapelbukten och får skräpet att virvla runt i förfallna kvarter.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av virvla

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet virvla.Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "virvla" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet virvla förekommer det i genomsnitt ca. 70 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till virvla

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar virvla.


Mer information om virvla

Andra sätt att lära sig mer kring vad virvla betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av virvla är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om virvla

  • Antal bokstäver: 6
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för virvla i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 12
  • Ordets poäng i Betapet: 12
  • Ordets poäng i WordFeud: 11

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är virvla synonymt med både snurra och porla, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.