Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till virvlande

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till virvlande.Vad betyder virvlande

Sett till sina synonymer betyder virvlande ungefär snurrande, men är även synonymt med exempelvis "virvel". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till virvlande. Vår databas innehåller även två exempelmeningar på hur ordet virvlande kan användas i en mening.


Exempelmeningar för virvlande

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet virvlande kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Nära vulkanen orsakade den virvlande askan urladdningar av blixtar som i sin tur resulterade i många skogsbränder.  
  2. Han skrev också reseskildringar och en berättelse om tjurfäktning: "Pamplona i juli; världsmästerskapen i tjurfäktning [är] en galen, virvlande karneval".  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om virvlande

Andra sätt att lära sig mer kring vad virvlande betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av virvlande är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om virvlande

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för virvlande i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 15
  • Ordets poäng i Betapet: 16
  • Ordets poäng i WordFeud: 14


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är virvlande synonymt med både snurrande och virvel, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.