Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till underligt

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till underligt.


Vad betyder underligt

Sett till sina synonymer betyder underligt ungefär konstigt eller abnormt, men är även synonymt med exempelvis "besynnerligt" och "egendomligt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till underligt. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet underligt kan användas i en mening.


Exempelmeningar för underligt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet underligt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Avtalet skrevs på igår under själva årsmötet, viket kan tyckas underligt att man går vidare med det just då, säger Kangas.  
 2. Renskötseln, jakten och fisket hade sina beskyddande gudaväsen, som tog plats i underligt formade stenar eller klippor (seitar).  
 3. Med så många inblandade vore det inte så underligt om det hade läckt till polisen att man planerade att genomföra illegala massdemonstrationer.  
 4. Med tanke på att Mats knappt lämnade källarlägenheten i familjens hus de sista åren var det lite underligt att okända människor närvarade på hans begravning.  
 5. Ett litet antal svenska ortnamn i finska Finland är så speciella, att de låter underligt till och med för finlandssvenskar till exempel Pungalaitio, Bräkylä, Uguniemi, Filpula och Frantsila.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till underligt

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar underligt.


Mer information om underligt

Andra sätt att lära sig mer kring vad underligt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av underligt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om underligt

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för underligt i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 16
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är underligt synonymt med både konstigt och abnormt, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.