Logotyp för Synonymer.nu.
 

Vad betyder tröt

Vi saknar tyvärr synonymer till ordet tröt i vår databas, däremot innehåller vår databas två exempelmeningar på hur ordet tröt kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.Exempelmeningar för tröt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet tröt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Pengarna tröt också så Billman stämplade åter som arbetslös sjöman och försökte få hyra på en ny båt.  
  2. Men mot slutet tröt orken och Bergman tog sig i mål som fyra, strax över fyra minuter långsammare än norrmannen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av tröt

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet tröt.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "tröt" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet tröt förekommer det i genomsnitt ca. 170 sökningar på ordet per månad på internet.Närmeord till tröt

I vår databas över ord finns 13 ord som innehåller eller liknar tröt. Här kommer de tio första.


Mer information om tröt

Andra sätt att lära sig mer kring vad tröt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av tröt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om tröt

  • Antal bokstäver: 4
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för tröt i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 7
  • Ordets poäng i Betapet: 7
  • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.