Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till trött

Här nedanför hittar du samtliga tjugosju synonymer till trött fördelade på tre ordgrupper.


Vad betyder trött

Sett till sina synonymer betyder trött ungefär utpumpad eller slut, men är även synonymt med exempelvis "orkeslös" och "less". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till trött. Vår databas innehåller även en motsatsord, två böjningar av trött, tre exempelmeningar på hur ordet trött kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av trött

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet trött.


Motsatsord till trött

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till trött.

utvilad


Exempelmeningar för trött

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet trött kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Det blev en rejäl operation vilket gör att jag är både trött och sliten, säger Svahn i ett uttalande.  
  2. • Först märks ormbettet inte så mycket, men efter ett tag blir djuret trött och vill helst ligga ned.  
  3. Vid snart 69 års ålder är Vladimir Putin nog trött på sitt jobb, enligt journalisten Catherine Belton.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av trött

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet trött.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "trött" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet trött förekommer det i genomsnitt ca. 4400 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till trött

I vår databas över ord finns 13 ord som innehåller eller liknar trött. Här kommer de tio första.


Mer information om trött

Andra sätt att lära sig mer kring vad trött betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av trött är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om trött

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 1
  • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för trött i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 8
  • Ordets poäng i Betapet: 8
  • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är trött synonymt med både utpumpad och slut, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är utvilad en antonym till trött.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.