Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till trevligt

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till trevligt.


Vad betyder trevligt

Sett till sina synonymer betyder trevligt ungefär trivsamt eller kul, men är även synonymt med exempelvis "roligt" och "angenämt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till trevligt. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet trevligt kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för trevligt

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet trevligt kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Inte trevligt med alla halvnakna överallt i mataffärer o rest.Någon stil får vi försöka hålla i Svea Rike.  
 2. De tog uppenbarligen chansen att tänka på något annat än kriget en dag och göra något trevligt tillsammans.  
 3. Främst används nätverket av unga turister som ser det som ett trevligt sätt att lära känna lokalbefolkning. .  
 4. Assad tycker förstås att det är trevligt så länge de slåss, säger svenske Syriensexperten Aron Lund till SVT.  
 5. Det är väl klart att vi inte har några vänner här inne, men en seger mot vår största rival är alltid trevligt.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "trevligt" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet trevligt förekommer det i genomsnitt ca. 260 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till trevligt

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar trevligt.


Mer information om trevligt

Andra sätt att lära sig mer kring vad trevligt betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av trevligt är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om trevligt

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för trevligt i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 12
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är trevligt synonymt med både trivsamt och kul, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.