Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till otrevlig

Här nedanför hittar du samtliga nitton synonymer till otrevlig fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder otrevlig

Sett till sina synonymer betyder otrevlig ungefär osympatisk eller taskig, men är även synonymt med exempelvis "ohyfsad" och "vresig". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till otrevlig. Vår databas innehåller även fem motsatsord, tre böjningar av otrevlig, fyra exempelmeningar på hur ordet otrevlig kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av otrevlig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet otrevlig.


Motsatsord till otrevlig

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till otrevlig.

angenäm, trevlig, älskvärd, villig, hågad


Exempelmeningar för otrevlig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet otrevlig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. – De gillar inte hans arrogans, och kanske att han är otrevlig. Men basväljarna älskar det, säger David Mattheus.  
  2. Folk är trötta på brexit, folk är sura, det skapar en otrevlig stämning, inte bara mellan politiker utan också folk emellan.  
  3. Det man normalt vill undvika är att druvkärnorna krossas vid pressningen, för då brukar vinet få en bitter och otrevlig smak.  
  4. En otrevlig överraskning dök upp för tyskarna när de upptäckte att de ryska slagskeppens 30,5 cm kanoner hade större räckvidd än deras egna 30,5 cm kanoner.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av otrevlig

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet otrevlig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "otrevlig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet otrevlig förekommer det i genomsnitt ca. 210 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till otrevlig

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar otrevlig.


Mer information om otrevlig

Andra sätt att lära sig mer kring vad otrevlig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av otrevlig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om otrevlig

  • Antal bokstäver: 8
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för otrevlig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 14
  • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är otrevlig synonymt med både osympatisk och taskig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är angenäm en antonym till otrevlig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.