Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till tänka

Här nedanför hittar du samtliga tjugotre synonymer till tänka.


Vad betyder tänka

Sett till sina synonymer betyder tänka ungefär fundera eller filosofiera, men är även synonymt med exempelvis "grubbla" och "reflektera". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till tänka. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet tänka kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för tänka

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet tänka kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det känns overkligt att tänka att vi hade kunnat gått där en timme tidigare, säger Elsa Gustavsson. .  
 2. Han sa i talet att de har övergett sina principer och uppmanade dem att tänka på folket som valt dem.  
 3. • Vill stanna kvar i euron, men kan tänka sig att gå ur, kan också tänka sig alternativ till valutan.  
 4. Samtidigt som han bevittnade knivattacken kunde han inte sluta tänka på, och oroa sig för, sin mamma.  
 5. Han sa i talet att de har övergett sina principer och uppmanade dem att tänka på folket som valt dem.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "tänka" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet tänka förekommer det i genomsnitt ca. 4400 sökningar på ordet per månad på internet. Den sökfras som sökmängden matchar mot är tanka


Närmeord till tänka

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar tänka.


Mer information om tänka

Andra sätt att lära sig mer kring vad tänka betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av tänka är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om tänka

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för tänka i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 10
 • Ordets poäng i Betapet: 10
 • Ordets poäng i WordFeud: 10

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är tänka synonymt med både fundera och filosofiera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.