Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till ta en genväg

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till ta en genväg.Vad betyder ta en genväg

Sett till sin synonym betyder ta en genväg ungefär gena, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till ta en genväg. Vår databas innehåller även två exempelmeningar på hur ordet ta en genväg kan användas i en mening.


Exempelmeningar för ta en genväg

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet ta en genväg kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. En ny marknad har därför växt fram de senaste åren för dem som vill ta en genväg och köpa till sig mängder av fejkade följare.  
  2. Det finns en risk att man frestas att ta en genväg när det finns ekonomiska intressen, säger Calle Ramvall på importföretaget Norvida.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om ta en genväg

Andra sätt att lära sig mer kring vad ta en genväg betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av ta en genväg är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om ta en genväg

  • Antal bokstäver: 10
  • Antal vokaler: 4
  • Antal konsonanter: 6


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är gena synonymt med ta en genväg, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.