Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till korsa

Här nedanför hittar du samtliga sexton synonymer till korsa fördelade på två ordgrupper.Vad betyder korsa

Sett till sina synonymer betyder korsa ungefär färdas över eller gå genom, men är även synonymt med exempelvis "gå om" och "gå över". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till korsa. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet korsa kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för korsa

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet korsa kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det var omöjligt att korsa ån och Karl XI var tvungen att vänta i flera veckor innan ån frös till is.  
 2. Thomas var den första att bli träffad och skottet tog i hans axel när han försökte korsa gårdsplanen.  
 3. Under förra året beräknas 2 297 personer ha mist livet eller försvunnit i försök att korsa Medelhavet.  
 4. Wintour var den första att bli träffad och skottet tog i hans axel när han försökte korsa gårdsplanen.  
 5. När hans trupper stod redo att korsa Svinesund upptäckte han att armén saknade bröd och beordrade halt.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av korsa

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet korsa.Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "korsa" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet korsa förekommer det i genomsnitt ca. 40 sökningar på ordet per månad på internet. Den sökfras som sökmängden matchar mot är korså


Närmeord till korsa

I vår databas över ord finns 16 ord som innehåller eller liknar korsa. Här kommer de tio första.


Mer information om korsa

Andra sätt att lära sig mer kring vad korsa betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av korsa är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om korsa

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för korsa i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 8
 • Ordets poäng i Betapet: 8
 • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är korsa synonymt med både färdas över och gå genom, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.