Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till störst

Här nedanför hittar du samtliga tre synonymer till störst.Vad betyder störst

Sett till sina synonymer betyder störst ungefär högst eller huvudsaklig, men är även synonymt med exempelvis "maximal". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till störst. Vår databas innehåller även en motsatsord, två böjningar av störst, fem exempelmeningar på hur ordet störst kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av störst

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet störst.


Motsatsord till störst

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till störst.

minstExempelmeningar för störst

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet störst kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Utnämnandet tilldelas den som anses ha haft störst inflytande ”på gott och ont” under det gångna året.  
 2. Utöver dem tas 1700 deltidsanställda brandmän in under de perioder det är störst risk för skogsbränder.  
 3. I Sverige har MSB pekat ut tio områden där risk för översvämning, ras, skred och erosion är som störst.  
 4. Polisen har tidigare varnat för att barn under sex år och gravida löper störst risk för blyförgiftning.  
 5. Partipolitiskt obundna i Svenska kyrkan är näst störst, därefter Centerpartiet och Sverigedemokraterna.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av störst

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet störst.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "störst" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet störst förekommer det i genomsnitt ca. 90 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till störst

I vår databas över ord finns 9 ord som innehåller eller liknar störst.


Mer information om störst

Andra sätt att lära sig mer kring vad störst betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av störst är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om störst

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för störst i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 9
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är störst synonymt med både högst och huvudsaklig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är minst en antonym till störst.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.