Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till skyldig

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till skyldig.


Vad betyder skyldig

Sett till sina synonymer betyder skyldig ungefär ansvarig eller förpliktigad, men är även synonymt med exempelvis "klandervärd" och "som ska betalas". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till skyldig. Vår databas innehåller även en motsatsord, tre böjningar av skyldig, fem exempelmeningar på hur ordet skyldig kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av skyldig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet skyldig.


Motsatsord till skyldig

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till skyldig.

oskyldig


Exempelmeningar för skyldig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet skyldig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Mladics anses även skyldig till folkmordet i Srebrenica då 8.000 muslimska pojkar och män avrättades.  
 2. Av rånarna kändes enbart Lindqvist för skyldig och han avrättades genom halshuggning den 3 mars 1845.  
 3. 17-åringen har erkänt att han haft sex, men nekar till att han gjort sig skyldig till något brottsligt.  
 4. Den nattliga vakthållning som varje medborgare var skyldig att hålla fanns till långt in på 1800-talet.  
 5. Hunden skulle inte kunna gå igen och vännen blev skyldig att betala för en dyr, specialgjord, rullstol.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av skyldig

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet skyldig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "skyldig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet skyldig förekommer det i genomsnitt ca. 1300 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till skyldig

I vår databas över ord finns 14 ord som innehåller eller liknar skyldig. Här kommer de tio första.


Mer information om skyldig

Andra sätt att lära sig mer kring vad skyldig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av skyldig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om skyldig

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för skyldig i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 17
 • Ordets poäng i Betapet: 19
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är skyldig synonymt med både ansvarig och förpliktigad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är oskyldig en antonym till skyldig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.