Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till oskyldig

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till oskyldig.


Vad betyder oskyldig

Sett till sina synonymer betyder oskyldig ungefär fläckfri eller harmlös, men är även synonymt med exempelvis "inte skyldig" och "menlös". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till oskyldig. Vår databas innehåller även en motsatsord, tre böjningar av oskyldig, fem exempelmeningar på hur ordet oskyldig kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av oskyldig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet oskyldig.


Motsatsord till oskyldig

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till oskyldig.

skyldig


Exempelmeningar för oskyldig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet oskyldig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Houlihan hävdar att hon är oskyldig och att det positiva provsvaret kan ha berott på att hon ätit fläsk.  
 2. Den arabiske mannen med mobiltelefon som turisterna först stötte på visade sig i slutändan vara oskyldig.  
 3. Kaj Linna har hela tiden hävdat att han är oskyldig och beviljades resning i målet i slutet av förra året.  
 4. Fawkes hävdade att han var oskyldig enbart då han var ovetande om vissa punkter i åtalet mot konspiratörerna.  
 5. Han säger själv att han är oskyldig och över huvud taget inte varit på platsen där den brutala attacken skedde.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av oskyldig

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet oskyldig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "oskyldig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet oskyldig förekommer det i genomsnitt ca. 880 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till oskyldig

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar oskyldig.


Mer information om oskyldig

Andra sätt att lära sig mer kring vad oskyldig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av oskyldig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om oskyldig

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för oskyldig i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 19
 • Ordets poäng i Betapet: 21
 • Ordets poäng i WordFeud: 19

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är oskyldig synonymt med både fläckfri och harmlös, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är skyldig en antonym till oskyldig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.