Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till rekrytera

Här nedanför hittar du samtliga sju synonymer till rekrytera.Vad betyder rekrytera

Sett till sina synonymer betyder rekrytera ungefär värva eller skaffa, men är även synonymt med exempelvis "anslut" och "ansluta". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till rekrytera. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet rekrytera kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för rekrytera

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet rekrytera kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Under första världskriget användes tropen dam i nöd på amerikanska affischer för att rekrytera soldater.  
 2. Det är svårt att rekrytera barnmorskor generellt i Sverige, och nästan omöjligt med kort varsel sommartid.  
 3. Det har varit svårt att rekrytera besättningar eftersom villkoren inom off-shore industrin (olja) varit bättre.  
 4. Den ena anklagas av kurdiska myndigheter för att försökt rekrytera andra svenskor till IS under sin tid i Sverige.  
 5. Polisen tror också att den kriminella gruppen nu förlorar sina möjligheter att öppet kunna rekrytera nya medlemmar.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av rekrytera

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet rekrytera.Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "rekrytera" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet rekrytera förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till rekrytera

I vår databas över ord finns 6 ord som innehåller eller liknar rekrytera.


Mer information om rekrytera

Andra sätt att lära sig mer kring vad rekrytera betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av rekrytera är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om rekrytera

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för rekrytera i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 18
 • Ordets poäng i Betapet: 17
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är rekrytera synonymt med både värva och skaffa, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.