Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till nisch

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till nisch.Vad betyder nisch

Sett till sina synonymer betyder nisch ungefär litet utrymme eller alkov, men är även synonymt med exempelvis "fördjupning" och "lucka". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till nisch. Vår databas innehåller även sju böjningar av nisch, fem exempelmeningar på hur ordet nisch kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av nisch

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet nisch.


Exempelmeningar för nisch

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet nisch kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Under mellersta miocen fanns andra rovdjur som liknade dagens hyenor och som fyllde samma ekologiska nisch.  
 2. I det tredje rummet finns en ugn, som har blå dekor och en hög nisch med halvcirkelformad avslutning uppåt.  
 3. På utsidan ovanför den ursprungliga portbågen finns rester av en nisch avsedd för en helgonbild eller en vapentavla.  
 4. Denna dörr har nygotisk utformning med kraftiga svarta smidesbeslag och sitter i en spetsbågig nisch utan överljusfönster.  
 5. Därefter följer målningen Nedtagandet från Korset av Massarotti samt i en nisch träskulpturen Kristus faller under Korsets tyngd.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av nisch

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet nisch.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "nisch" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet nisch förekommer det i genomsnitt ca. 2900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till nisch

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar nisch.


Mer information om nisch

Andra sätt att lära sig mer kring vad nisch betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av nisch är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om nisch

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för nisch i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 15
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är nisch synonymt med både litet utrymme och alkov, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.