Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till kornisch

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till kornisch.


Vad betyder kornisch

Sett till sina synonymer betyder kornisch ungefär draperilist eller fris, men är även synonymt med exempelvis "gardinlist" och "gesims". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till kornisch. Vår databas innehåller även sju böjningar av kornisch, fem exempelmeningar på hur ordet kornisch kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av kornisch

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet kornisch.


Exempelmeningar för kornisch

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet kornisch kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Portalen flankeras av två kompositakolonner, vilka bär upp ett entablement med en starkt profilerad kornisch.  
 2. Kyrkans sidofasad, som vetter mot Piazza delle Cinque Scole, har tre lynettfönster samt en kornisch med modilioner.  
 3. Den nedre har fyra doriska pilastrar som bär upp ett entablement med en tom fris och en kraftigt profilerad kornisch.  
 4. Över denna återfinns ett segmentbågeformat pediment med en kornisch försedd med tandsnitt; i pedimentet sitter ett bevingat puttohuvud.  
 5. Väster om porten finns en mer prominent spegelförsedd grönmålad entrédörr, flankerad av pilastrar från vilka ornamentala konsoler bär upp en mindre utskjutande kornisch i överkant klädd med kopparplåt.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av kornisch

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet kornisch.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "kornisch" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet kornisch förekommer det i genomsnitt ca. 1600 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om kornisch

Andra sätt att lära sig mer kring vad kornisch betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av kornisch är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om kornisch

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för kornisch i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 20
 • Ordets poäng i Betapet: 21
 • Ordets poäng i WordFeud: 20

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är kornisch synonymt med både draperilist och fris, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.