Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till motiverad

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till motiverad.


Vad betyder motiverad

Sett till sina synonymer betyder motiverad ungefär eggad eller hågad, men är även synonymt med exempelvis "driftig" och "grundad". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till motiverad. Vår databas innehåller även två böjningar av motiverad, fem exempelmeningar på hur ordet motiverad kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av motiverad

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet motiverad.


Exempelmeningar för motiverad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet motiverad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Men samtidigt är jag bestämd och motiverad till att komma tillbaka starkare än någonsin”, skrev hon. .  
 2. Enligt dos Santos är det en politiskt motiverad ”häxjakt” i syfte att skada henne och hennes fars familj.  
 3. Hans anhängare avfärdar domen som politiskt motiverad, i syfte att hindra Navalnyj från att ställa upp i val.  
 4. Det här var en terrorattack, motiverad av hat, som träffade samhället rakt i hjärtat, säger Trudeau i parlamentet.  
 5. Enligt vad utredningen hittills visat var det här en islamistiskt motiverad attack, sade en talesperson, enligt AP.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av motiverad

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet motiverad.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "motiverad" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet motiverad förekommer det i genomsnitt ca. 260 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till motiverad

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar motiverad.


Mer information om motiverad

Andra sätt att lära sig mer kring vad motiverad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av motiverad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om motiverad

 • Antal bokstäver: 9
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för motiverad i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 15
 • Ordets poäng i Betapet: 16
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är motiverad synonymt med både eggad och hågad, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.