Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till motivera

Här nedanför hittar du samtliga fyra synonymer till motivera fördelade på två ordgrupper.


Vad betyder motivera

Sett till sina synonymer betyder motivera ungefär uppmuntra eller sporra, men är även synonymt med exempelvis "underbygga" och "indicera". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till motivera. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet motivera kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för motivera

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet motivera kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Ekengren fick den tid som krävdes för att framskaffa bevis som kunde motivera en omprövning av domen.  
 2. Men detta är ingenting Storbritannien kan ta för givet utan någonting man måste kunna motivera för EU.  
 3. Med sin socialpedagogiska infallsvinkel, kunde Platon motivera att staten skulle bekosta all utbildning.  
 4. Varje ledamot fick möjlighet att motivera sitt val under omröstningen, som sändes direkt i brasiliansk tv.  
 5. Jag tror att det kommer motivera dem till att vara på plats och ha en bättre sammanhållning och koordination.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av motivera

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet motivera.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "motivera" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet motivera förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till motivera

I vår databas över ord finns 4 ord som innehåller eller liknar motivera.


Mer information om motivera

Andra sätt att lära sig mer kring vad motivera betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av motivera är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om motivera

 • Antal bokstäver: 8
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 4

Grundpoäng för motivera i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 14
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 13

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är motivera synonymt med både uppmuntra och sporra, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.