Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till korn

Här nedanför hittar du samtliga elva synonymer till korn fördelade på två ordgrupper.Vad betyder korn

Sett till sina synonymer betyder korn ungefär bjugg eller frö, men är även synonymt med exempelvis "gnutta" och "gryn". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till korn. Vår databas innehåller även fem böjningar av korn, fem exempelmeningar på hur ordet korn kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av korn

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet korn.


Exempelmeningar för korn

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet korn kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Kondriter, eller stenmeteoriter består av mafiska bergarter med små korn som tyder på en snabb nedkylning.  
 2. Den spannmål som odlades i Skaraborgs län bestod år 1571 till 76 % av korn, 21,3 % av råg och 2,6 % av havre.  
 3. Enligt ett dokument från 1271 seglade två skepp regelmässigt till Torshamn från Bergen med salt, timmer och korn.  
 4. Det görs för att man inte skall kunna känna några korn när man äter chokladen samt att degen skall pulveriseras fint.  
 5. Spann med sex hästar drog förråd och tält till arbetsplatsen, men sjönk ner i den mjuka tundran i regnet och korn aldrig fram.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av korn

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet korn.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "korn" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet korn förekommer det i genomsnitt ca. 8100 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till korn

I vår databas över ord finns 16 ord som innehåller eller liknar korn. Här kommer de tio första.


Mer information om korn

Andra sätt att lära sig mer kring vad korn betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av korn är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om korn

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 1
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för korn i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 7
 • Ordets poäng i Betapet: 7
 • Ordets poäng i WordFeud: 7

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är korn synonymt med både bjugg och frö, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.