Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till finkornig

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till finkornig.


Vad betyder finkornig

Sett till sin synonym betyder finkornig ungefär fingranulär, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till finkornig. Vår databas innehåller även en motsatsord, två böjningar av finkornig, två exempelmeningar på hur ordet finkornig kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av finkornig

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet finkornig.


Motsatsord till finkornig

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till finkornig.

grovkornig


Exempelmeningar för finkornig

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet finkornig kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Området är täckt av en finkornig pyroklastisk aska som är intressant att undersöka och som har flera användningsområden.  
  2. När han sedan fick tillgång till förstoringsapparatur kopierade Lärka över bilder till finkornig specialfilm för att kunna visa bilder i sin skioptikonapparat (en föregångare till diaprojektorn) på sina föreläsningar.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av finkornig

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet finkornig.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "finkornig" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet finkornig förekommer det i genomsnitt ca. 30 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till finkornig

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar finkornig.


Mer information om finkornig

Andra sätt att lära sig mer kring vad finkornig betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av finkornig är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om finkornig

  • Antal bokstäver: 9
  • Antal vokaler: 3
  • Antal konsonanter: 6

Grundpoäng för finkornig i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 16
  • Ordets poäng i Betapet: 18
  • Ordets poäng i WordFeud: 15

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är fingranulär synonymt med finkornig, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är grovkornig en antonym till finkornig.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.