Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till immunologi

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till immunologi.


Vad betyder immunologi

Sett till sin synonym betyder immunologi ungefär läran om immunitet, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till immunologi. Vår databas innehåller även tre böjningar av immunologi, fem exempelmeningar på hur ordet immunologi kan användas i en mening samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av immunologi

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet immunologi.


Exempelmeningar för immunologi

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet immunologi kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Matti Sällberg, professor i immunologi vid Karolinska Institutet, vill än så länge inte kommentera den norska läkargruppens slutsats.  
 2. Nu är vi uppe i ungefär 200, säger Cosby Stone, forskarassistent inom allergi- och immunologi vid Vanderbilt universitet i Nashville, till National Geographic.  
 3. Regeringen borde ha väntat med att släppa på restriktionerna till att barn och unga vaccinerats, menar barnläkaren och professorn i immunologi Petter Brodin. .  
 4. Det är första gången hittills den danska siffran är högre än den svenska.Vi testar också fler, säger Søren Riis Paludan, professor i virologi och immunologi vid Aarhus universitet.  
 5. Samtidigt har det generellt varit färre smittade i Danmark, vilket innebär att färre är immuna, säger Søren Riis Paludan, professor i virologi och immunologi vid Aarhus universitet till DR.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "immunologi" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet immunologi förekommer det i genomsnitt ca. 590 sökningar på ordet per månad på internet.


Mer information om immunologi

Andra sätt att lära sig mer kring vad immunologi betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av immunologi är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om immunologi

 • Antal bokstäver: 10
 • Antal vokaler: 5
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för immunologi i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 19
 • Ordets poäng i Betapet: 23
 • Ordets poäng i WordFeud: 21

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är läran om immunitet synonymt med immunologi, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.