Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till immun

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till immun.Vad betyder immun

Sett till sina synonymer betyder immun ungefär resistent, men är även synonymt med exempelvis "oemottaglig för smitta". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till immun. Vår databas innehåller även tre böjningar av immun, fem exempelmeningar på hur ordet immun kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av immun

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet immun.


Exempelmeningar för immun

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet immun kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Hur stor andel av befolkningen som måste vara immun mot ett visst virus hänger samman med dess smittsamhet.  
 2. Ju smittsammare ett virus är, desto större andel måste vara immun för att en smittspridning inte ska uppstå.  
 3. Mässlingen är den mest smittsamma sjukdomen som forskarna känner till, men har man väl haft den är man immun.  
 4. En annan fråga är i vilken utsträckning en infektion med coronaviruset resulterar i att man blir immun mot viruset.  
 5. Ett undantag är Tsugumi, då Cure-viruset har gjort henne immun; gruppen injicerar sig själva med hennes antikroppar.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av immun

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet immun.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "immun" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet immun förekommer det i genomsnitt ca. 720 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till immun

I vår databas över ord finns 9 ord som innehåller eller liknar immun.


Mer information om immun

Andra sätt att lära sig mer kring vad immun betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av immun är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om immun

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för immun i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 11
 • Ordets poäng i Betapet: 13
 • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är immun synonymt med både resistent och oemottaglig för smitta, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.