Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till höra av sig till

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till höra av sig till.Vad betyder höra av sig till

Sett till sin synonym betyder höra av sig till ungefär kontakta, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till höra av sig till. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet höra av sig till kan användas i en mening.


Exempelmeningar för höra av sig till

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet höra av sig till kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Det går inte att höra av sig till facket för att det är illa, säger en av de anställda på Berggården.  
  2. Vi uppmanar svenskar på plats att höra av sig till sina anhöriga, Diana Qudhaib vid UD:s presstjänst.  
  3. När Trump blev Republikanernas presidentkandidat 2016 började fler och fler höra av sig till Daniels.  
  4. De svenskar som befinner sig på plats uppmanas höra av sig till anhöriga, och följa information från ambassaden i London.  
  5. Men resenärer som ska flyga under kvällen uppmanas att höra av sig till sitt resebolag innan de tar sig till flygplatsen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Mer information om höra av sig till

Andra sätt att lära sig mer kring vad höra av sig till betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av höra av sig till är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om höra av sig till

  • Antal bokstäver: 13
  • Antal vokaler: 5
  • Antal konsonanter: 8


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är kontakta synonymt med höra av sig till, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.