Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till hör till

Här nedanför hittar du samtliga två synonymer till hör till.Vad betyder hör till

Sett till sina synonymer betyder hör till ungefär tillhör, men är även synonymt med exempelvis "tillhöra". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till hör till. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet hör till kan användas i en mening.


Exempelmeningar för hör till

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet hör till kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Båda länder har hävdat att hela området hör till dem och stridigheterna har pågått i över 70 års tid.  
  2. Samtidigt som de längst ner på den ekonomiska skalan hör till de som drabbats hårdast av arbetslöshet.  
  3. Den norska systembolagskedjan Vinmonopolet hör till den gruppen butiker som anses vara icke nödvändiga.  
  4. Den intensiva bostadsjakten bland nya studenter hör till höstrutinerna på studentorterna, däribland Umeå.  
  5. Den forna sovjetrepubliken Turkmenistan hör till världens mest slutna länder, i samma klass som Nordkorea.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Närmeord till hör till

I vår databas över ord finns 2 ord som innehåller eller liknar hör till.


Mer information om hör till

Andra sätt att lära sig mer kring vad hör till betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av hör till är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om hör till

  • Antal bokstäver: 7
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 5


Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är hör till synonymt med både tillhör och tillhöra, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.