Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till häfte

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till häfte.Vad betyder häfte

Sett till sina synonymer betyder häfte ungefär ihopbunden pappersbunt eller broschyr, men är även synonymt med exempelvis "avsnitt" och "bok". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till häfte. Vår databas innehåller även sju böjningar av häfte, två exempelmeningar på hur ordet häfte kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av häfte

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet häfte.


Exempelmeningar för häfte

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet häfte kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Våren 1772 utkom i Stockholm och Uppsala ett häfte kallat Bacchanaliska Qväden, som innehöll verk av Bellman och andra författare.  
  2. Dessutom finns ett par aforismsviter och ett i hennes livstid otryckt häfte med dikter på tyska, svenska och i ett fall ryska från hennes skolflicksår i S:t Petersburg, det s.k.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av häfte

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet häfte.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "häfte" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet häfte förekommer det i genomsnitt ca. 390 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till häfte

I vår databas över ord finns 10 ord som innehåller eller liknar häfte.


Mer information om häfte

Andra sätt att lära sig mer kring vad häfte betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av häfte är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om häfte

  • Antal bokstäver: 5
  • Antal vokaler: 2
  • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för häfte i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 13
  • Ordets poäng i Betapet: 13
  • Ordets poäng i WordFeud: 12

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är häfte synonymt med både ihopbunden pappersbunt och broschyr, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.