Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till entreprenad

Här nedanför hittar du samtliga åtta synonymer till entreprenad fördelade på två ordgrupper.Vad betyder entreprenad

Sett till sina synonymer betyder entreprenad ungefär ackord eller avtal, men är även synonymt med exempelvis "beting" och "kontrakt". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till entreprenad. Vår databas innehåller även sju böjningar av entreprenad, fem exempelmeningar på hur ordet entreprenad kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av entreprenad

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet entreprenad.


Exempelmeningar för entreprenad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet entreprenad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. I mitten på 1920-talet uppfördes de flesta egna hemmen, oftast genom entreprenad av den blivande ägaren.  
 2. Resten av ledningen mot norr och vattenverket utfördes i armerad betong på entreprenad av det franska företaget Bordenave.  
 3. I dag lägger många företag ut sina it-tjänster på entreprenad, vilket kan göra det svårare för Sverige att skydda företagen.  
 4. Byggmästare var återigen Frans August Lundgren, men då Goetze önskade att själv driva bygget var det inte på full entreprenad.  
 5. Istället skulle kronans hela varvsdrift läggas ut på entreprenad till handelsmannen Peter Bagge, som gett anbud på varvsdriften.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Engelsk översättning av entreprenad

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet entreprenad.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "entreprenad" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet entreprenad förekommer det i genomsnitt ca. 2900 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till entreprenad

I vår databas över ord finns 8 ord som innehåller eller liknar entreprenad.


Mer information om entreprenad

Andra sätt att lära sig mer kring vad entreprenad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av entreprenad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om entreprenad

 • Antal bokstäver: 11
 • Antal vokaler: 4
 • Antal konsonanter: 7

Grundpoäng för entreprenad i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 13
 • Ordets poäng i Betapet: 14
 • Ordets poäng i WordFeud: 14

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är entreprenad synonymt med både ackord och avtal, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.