Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till byggnadsentreprenör

Här nedanför hittar du samtliga synonymer till byggnadsentreprenör.Vad betyder byggnadsentreprenör

Sett till sin synonym betyder byggnadsentreprenör ungefär byggmästare, lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till byggnadsentreprenör. Vår databas innehåller även sju böjningar av byggnadsentreprenör samt en exempelmeningar på hur ordet byggnadsentreprenör kan användas i en mening.


Böjningar av byggnadsentreprenör

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet byggnadsentreprenör.


Exempelmeningar för byggnadsentreprenör

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet byggnadsentreprenör kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

  1. Nygren, som var dotter till byggnadsentreprenör Albert Vilhelm Nygren och Maria Andersson, blev student 1919, filosofie kandidat 1929 och filosofie doktor 1945.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.Mer information om byggnadsentreprenör

Andra sätt att lära sig mer kring vad byggnadsentreprenör betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av byggnadsentreprenör är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om byggnadsentreprenör

  • Antal bokstäver: 19
  • Antal vokaler: 6
  • Antal konsonanter: 13

Grundpoäng för byggnadsentreprenör i olika ordspel

  • Ordets poäng i Alfapet: 36
  • Ordets poäng i Betapet: 36
  • Ordets poäng i WordFeud: 35

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är byggmästare synonymt med byggnadsentreprenör, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.