Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till enorm

Här nedanför hittar du samtliga trettioen synonymer till enorm.


Vad betyder enorm

Sett till sina synonymer betyder enorm ungefär gigantisk eller kollosal, men är även synonymt med exempelvis "ofantlig" och "jättelik". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till enorm. Vår databas innehåller även tre böjningar av enorm, fem exempelmeningar på hur ordet enorm kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av enorm

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet enorm.


Exempelmeningar för enorm

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet enorm kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Det har en enorm tro på sig själva som lag och ett hopp om ännu ett mästerskap där det blir medalj. .  
 2. Med 192 miljoner röstberättigade på runt 18 000 öar är valet i Indonesien en enorm logistisk utmaning.  
 3. Ovädret har orsakat skador för miljarder, och drönarbilder från italiensk tv visar en enorm förödelse.  
 4. När diktsamlingen Vallfart och vandringsår publicerades i april 1888 väckte den en enorm uppmärksamhet.  
 5. Det är ju en enorm satsning på järnvägar, vägar och vattenleder mot Europa och övriga Asien och Afrika.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av enorm

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet enorm.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "enorm" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet enorm förekommer det i genomsnitt ca. 480 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till enorm

I vår databas över ord finns 3 ord som innehåller eller liknar enorm.


Mer information om enorm

Andra sätt att lära sig mer kring vad enorm betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av enorm är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om enorm

 • Antal bokstäver: 5
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för enorm i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 8
 • Ordets poäng i Betapet: 8
 • Ordets poäng i WordFeud: 8

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är enorm synonymt med både gigantisk och kollosal, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.