Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till dela

Här nedanför hittar du samtliga tjugofem synonymer till dela.


Vad betyder dela

Sett till sina synonymer betyder dela ungefär klyva eller sära, men är även synonymt med exempelvis "stycka" och "dividera". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till dela. Vår databas innehåller även fem motsatsord, fem exempelmeningar på hur ordet dela kan användas i en mening samt en engelsk översättning.


Motsatsord till dela

Här nedan hittar du motsatsord (antonymer) till dela.

förena, föra samman, samla, samverka, ena


Exempelmeningar för dela

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet dela kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Enligt BBC slutar nu polisen i Manchester som utreder dådet att dela med sig av information till USA.  
 2. Feirefiz erbjuder sig sedan att dela sina riken med halvbrodern, och följer med till kung Arthurs hov.  
 3. Det redan fragmenterade alltinget ser ut att få sju eller åtta partier som ska dela på de 63 mandaten.  
 4. I slutet av september kommer Postnord sluta dela ut brev varje vardag i norra delen av Stockholms län.  
 5. Facebook stoppar användare och medier i Australien från att dela och ta del av nyheter på plattformen.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av dela

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet dela.


Närmeord till dela

I vår databas över ord finns 7 ord som innehåller eller liknar dela.


Mer information om dela

Andra sätt att lära sig mer kring vad dela betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av dela är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om dela

 • Antal bokstäver: 4
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 2

Grundpoäng för dela i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 4
 • Ordets poäng i Betapet: 6
 • Ordets poäng i WordFeud: 5

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är dela synonymt med både klyva och sära, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet. Exempelvis är förena en antonym till dela.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.