Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till avdela

Här nedanför hittar du samtliga fem synonymer till avdela.Vad betyder avdela

Sett till sina synonymer betyder avdela ungefär avskilja eller detachera, men är även synonymt med exempelvis "kommendera" och "ta ut". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till avdela. Vår databas innehåller även fem exempelmeningar på hur ordet avdela kan användas i en mening, flera engelska översättningar samt information kring ordets popularitet på internet.


Exempelmeningar för avdela

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet avdela kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Den 16 oktober beslöts det att man skulle avdela en del av invasionsflottiljen för att undanröja de ryska flottstyrkorna i Moonsund.  
 2. Summan av dessa var så hög att Kimon kunde underhålla sitt manskap i fyra månader och dessutom avdela en del av den till Atens skattkammare.  
 3. Svenskarna kunde avdela 30 fartyg från Tyska brigaden som förstärkning, samtidigt som de ryska styrkorna började komma i oordning i det trånga sundet.  
 4. Kolon används för att avdela enhetsdifferenser mellan siffror, som i 10:50 kronor samt för förkortningar såsom 3:e istället för tredje eller S:t/S:ta för Sankt/Sankta.  
 5. Förnyade anfall tvingade kontinentalkongressen att avdela värdefulla truppstyrkor från huvudfälttåget för motangrepp, som till sist fördrev irokeserna från sitt hemland och tvingade dem ta sin tillflykt till Kanada.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av avdela

Här nedan hittar du engelska översättningar till ordet avdela.Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "avdela" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet avdela förekommer det i genomsnitt ca. 10 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till avdela

I vår databas över ord finns 1 ord som innehåller eller liknar avdela.


Mer information om avdela

Andra sätt att lära sig mer kring vad avdela betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av avdela är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om avdela

 • Antal bokstäver: 6
 • Antal vokaler: 3
 • Antal konsonanter: 3

Grundpoäng för avdela i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 9
 • Ordets poäng i Betapet: 10
 • Ordets poäng i WordFeud: 9

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är avdela synonymt med både avskilja och detachera, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.