Logotyp för Synonymer.nu.
 

Synonymer till byggnad

Här nedanför hittar du samtliga fjorton synonymer till byggnad.


Vad betyder byggnad

Sett till sina synonymer betyder byggnad ungefär hus eller kåk, men är även synonymt med exempelvis "fastighet" och "facilitet". Lite längre upp på sidan hittar du hela listan med synonymer till byggnad. Vår databas innehåller även sju böjningar av byggnad, fem exempelmeningar på hur ordet byggnad kan användas i en mening, en engelsk översättning samt information kring ordets popularitet på internet.


Böjningar av byggnad

Här nedan hittar du olika grammatiska böjningar av ordet byggnad.


Exempelmeningar för byggnad

Här nedan kan du se några exempel på hur ordet byggnad kan användas i en mening, vilket kan hjälpa dig med att använda ordet på egen hand. Om meningen är hämtad från en officiell källa finner ni en länk till källan till höger om meningen.

 1. Carlsson hemställde år 1867 till Ståthållarämbetet och kung Karl XV att få uppföra en ny byggnad där.  
 2. Dagens byggnad fick sitt nuvarande utseende efter 1800-talets mitt genom flera om- och tillbyggnader.  
 3. Det brinner i en byggnad som är ett gammalt missionshus och i ett garage i Norsta utanför Hudiksvall.  
 4. Det enkla och primitiva skolhuset ersattes 1801 av en byggnad i sten, arkitekt Carl Fredrik Sundvall.  
 5. Första enheten som kom fram fick inrikta sig på att förhindra spridning till en intilliggande byggnad.  

Exempelmeningarna är till stor del egenförfattade, men källor som till exempel dagstidningar, böcker och Wikipedia används också.


Engelsk översättning av byggnad

Här nedan hittar du den engelska översättningen av ordet byggnad.


Ordets popularitet på internet

Ett sätt att mäta hur populärt ett ord är när det gäller användande är att analysera hur ofta någon söker efter ordet "byggnad" på internet, t.ex. genom en sökmotor såsom Google, Bing eller Yahoo. När det gäller ordet byggnad förekommer det i genomsnitt ca. 320 sökningar på ordet per månad på internet.


Närmeord till byggnad

I vår databas över ord finns 5 ord som innehåller eller liknar byggnad.


Mer information om byggnad

Andra sätt att lära sig mer kring vad byggnad betyder kan vara att göra slagningar på särskilda nyckelord relaterat till ordet. Exempelvis hur man stavar till ordet eller vad definitionen av byggnad är. Ett annat sätt som man även kan utnyttja är att leta efter antonymer till ordet, för att sedan söka vidare efter synonymer till de motsatsord man kunde finna.

Siffror om byggnad

 • Antal bokstäver: 7
 • Antal vokaler: 2
 • Antal konsonanter: 5

Grundpoäng för byggnad i olika ordspel

 • Ordets poäng i Alfapet: 19
 • Ordets poäng i Betapet: 19
 • Ordets poäng i WordFeud: 17

Vad är synonymer och antonymer?

En synonym till ett ord är helt enkelt ett annat ord som kan ersätta ursprungsordet. Fast som alltid när det kommer till språk finns nyanser att ta hänsyn till, och det hänger mycket på i vilket sammanhang ett ord förekommer. Men som exempel är byggnad synonymt med både hus och kåk, beroende på i vilket sammanhang orden används så klart.

Antonymer är ett annat ord för motsatsord, dvs. ord som betyder raka motsatsen mot ursprungsordet.

Ge oss feedback eller din åsikt

Vi som utvecklar Synonymer.nu hoppas att du som besökare gillar sajten och har nytta av den. Det ligger ett gediget hantverk bakom både själva koden samt databasen med ord och data om orden, och sajten är ständigt under utveckling.

Om du har några tips eller idéer kring hur Synonymer.nu kan bli bättre, eller om du har upptäckt någonting som är fel, får du mer än gärna höra av dig och berätta om detta för oss. Det finns ett kontakt-formulär på Om oss-sidan som är avsett för detta ändamål.